Oesterdammer

Oesterdammer

Vers, lokaal en helemaal van onszelf!

Passie en liefde

Met veel liefde voor de ons omringende natuur en passie voor de Oosterschelde kweken wij onze eigen op en top Zeeuwse oester ‘in onze achtertuin’.

De lokale waterkwaliteit en samenstelling van de bodem zorgen voor unieke omstandigheden tijdens de oesterkweek. Door deze unieke natuurlijke combinatie kenmerkt de ‘Oesterdammer’ zich door een romige smaak met sterke zilte nasmaak.

Passie en liefde

Met veel liefde voor de ons omringende natuur en passie voor de Oosterschelde kweken wij onze eigen op en top Zeeuwse oester ‘in onze achtertuin’.

De lokale waterkwaliteit en samenstelling van de bodem zorgen voor unieke omstandigheden tijdens de oesterkweek. Door deze unieke natuurlijke combinatie kenmerkt de ‘Oesterdammer’ zich door een romige smaak met sterke zilte nasmaak.

Lang gekoesterde wens

Het is een lang gekoesterde droom die is uitgekomen: onze eigen oester. Sommige reizen gaan buiten de gebaande paden. Wat 20 jaar geleden begon als een vriendschap ontwikkelde zich tot een unieke samenwerking. “Wanneer je de Oesterdammer proeft, ervaar je de liefde en zorg die in het kweekproces gingen.” Ralph & Remco – team Oesterdam

Lang gekoesterde wens

Het is een lang gekoesterde droom die is uitgekomen: onze eigen oester. Sommige reizen gaan buiten de gebaande paden. Wat 20 jaar geleden begon als een vriendschap ontwikkelde zich tot een unieke samenwerking. “Wanneer je de Oesterdammer proeft, ervaar je de liefde en zorg die in het kweekproces gingen.” Ralph & Remco – team Oesterdam

Kweekmethode

In een hangend systeem worden de oesters ieder getij geschud door de golven waardoor de oesters een mooi rond model krijgen met een diepe schelp. Het getij in de Oosterschelde is zeer rijk aan fytoplankton waardoor de oesters een volle romige smaak krijgen. De kweekcyclus duurt 3 jaar. Een Oesterdammer heeft een minimum vleespercentage van 13%.

Kweekmethode

In een hangend systeem worden de oesters ieder getij geschud door de golven waardoor de oesters een mooi rond model krijgen met een diepe schelp. Het getij in de Oosterschelde is zeer rijk aan fytoplankton waardoor de oesters een volle romige smaak krijgen. De kweekcyclus duurt 3 jaar. Een Oesterdammer heeft een minimum vleespercentage van 13%.

Kijk en beleef het zelf!

Kom je ze proeven?

Of geniet van

Take-away

Wist je dat je ook in een vakantievilla, op een hotelkamer, of lekker in het comfort van je eigen huis kan genieten van onze Oesterdammer? Ze zijn in ons restaurant als take away verkrijgbaar per kistje van 12 st. voor €32,50 en 25 st. voor €62,50. Optioneel kan je er ook een eigen Oesterdam oestermes bij aanschaffen voor €7,50. Ralph heeft speciaal een instructievideo opgenomen, waarin hij laat zien hoe je zelf eenvoudig onze Oesterdammer open kan steken.

Take-away

Wist je dat je ook in een vakantievilla, op een hotelkamer, of lekker in het comfort van je eigen huis kan genieten van onze Oesterdammer? Ze zijn in ons restaurant als take away verkrijgbaar per kistje van 12 st. voor €32,50 en 25 st. voor €62,50. Optioneel kan je er ook een eigen Oesterdam oestermes bij aanschaffen voor €7,50. Ralph heeft speciaal een instructievideo opgenomen, waarin hij laat zien hoe je zelf eenvoudig onze Oesterdammer open kan steken.

Take-away bestellen